Wat doet FACE?

De Film & Video Amateur Club Enschede verenigt videofilmers die meer willen dan alleen een eenvoudig vakantiefilmpje maken of een filmpje van een kinderpartijtje. FACE probeert de kwaliteit van de films van haar leden op een hoger plan te krijgen. Dat doen we door per jaar ongeveer 20 clubavonden te verzorgen.

FACE geeft geen doorlopende cursussen maar er is wel heel veel te leren. Zo houden we werkavonden en workshops waar wat geleerd kan worden, en tijdens clubavonden kun je je films vertonen en commentaar vragen aan leden met meer ervaring. Er zijn elk jaar twee avonden ingeruimd voor het vertonen van vakantiefilms of familiefilms. We organiseren kleine onderlinge wedstrijden met prijsjes. Jaarlijks is er een 'grote' wedstrijd om de club-Oscar. Goede films kunnen een clubcertificaat krijgen waardoor ze mee kunnen doen met regionale en landelijke wedstrijden.

FACE is aangesloten bij de AVO, de Audiovisuele Vereniging Oost. Bij de AVO zijn ongeveer 20 videoclubs uit Overijssel en de Achterhoek aangesloten. De AVO is op haar beurt weer aangesloten bij de NOVA, de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs.

FACE: Film & Video Amateur Club Enschede